Mainiokoti Hoivakartano

previous arrow
next arrow
Slider

Mainiokoti Hoivakartano sijaitsee Kauhavalla, kulttuurihistoriallisesti merkittävässä Härmän Palvelukeskuksessa. Tarjoamme kahdessa lämminhenkisessä ja turvallisessa yhteisökodissamme yksilöllistä hoivaa ja asumispalveluita muistisairaille henkilöille. Mahdollisuuksien mukaan kotiimme voi tulla myös lyhytaikaisesti tai päivähoivaan esimerkiksi omaishoitajan vapaan ajaksi.

Näin asut meillä

Mainiokoti Hoivakartanon molemmissa yhteisökodeissa asukkaat voivat tarvita hoivaa päivin öin. Henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden. Kodissamme asuville asukkaille laaditaan aina henkilökohtainen hoito- ja kuntoutussuunnitelma. Asukas saa hänelle nimetyn henkilökohtaisen omahoitajan.

Yhteisöllisyys toteutuu arjen toiminnoissa. Meillä asukkaat viettävät aikaa yhdessä yhteisissä tiloissa mm. ruokailuhetkien ja muiden toimintojen yhteydessä. Asukaskokouksiin kokoonnutaan viikoittain.  

Meille asukkaaksi?

Kuulostaako Mainiokoti Hoivakartano kodilta, jossa sinä tai läheisesi haluaisi asua?

Voit tulla meille asukkaaksi kunnan asukasohjaajan kautta, palvelusetelin turvin tai itse maksaen. Kaikissa näissä tapauksissa olet oikeutettu hakemaan Kelan etuuksia kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukea. Mainiokoti Hoivakartanoon voit tulla asumaan myös toisesta kaupungista tai kunnasta.

Kodit ja yhteistilat

Mainiokoti Hoivakartanon tilat ovat valoisat ja kodikkaat. Asiakas voi halutessaan kalustaa oman huoneensa kokonaan omilla huonekaluilla. Tarvittaessa voimme kalustaan huoneen valmiiksi.  

Lounas- ja päivällisruuat valmistuvat Härmän palvelukeskuksessa, kaupungin keittiössä. Aamupalan, päiväkahvin sekä ilta- ja yöpalan valmistamme kodissamme.

Kodin ympäristö

Kodissamme käy tarvittaessa kotikampaaja. Härmän Palvelukeskuksessa toimii myös fysioterapeutti ja jalkahoitaja. Kauppa asioissa on mahdollisuus saattaja-apuun. Kirjojen ystäviä varten kirjasto-auto vierailee pihassa säännöllisesti.  

Tulo-ohjeet

Härmän Palvelukeskus sijaitsee 15 kilometrin päässä Kauhavan juna-asemasta.  

Omalla autolla tullessa parkkipaikkoja on runsaasti.  

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Mainiokoti Hoivakartanossa elämme yksilöllistä hyvää elämää, arjesta nauttien, kuin kotona konsanaan. Meillä viihtyy asukas, joka nauttii luonnon läheisyydestä ja ulkoilusta upeassa mäntymaastossa. Kodissa järjestämme niin yhteistä kuin yksilöllistä toimintaa ja tekemistä sekä arjen askareita asiakkaan voinnin ja mieltymysten mukaan. Työtoimintaa toteutamme yhdessä Ykköskoti Hellan kanssa.  

Henkilöstö

Ammattitaitoinen, koulutettu ja välittävä henkilöstömme kohtaa jokaisen asukkaan yksilöllisesti tarjoten tukea ja hoivaa jokaisen omien tarpeiden mukaan. Meillä on mahdollisuus turvalliseen omannäköiseen elämään.